Duurzaamheid en innovatie

Bij Vonk en Co is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze bedrijfsprincipes. Onze langdurige samenwerking met Stichting Open, die teruggaat tot 1998, illustreert ons voortdurende streven naar een groenere toekomst en voortdurende vooruitgang.

Samenwerking met Stichting Open
Sinds 1998 werken we nauw samen met Stichting Open, voorheen bekend als Wecycle en Stichting NVMP. Onze rol in het recyclen van elektronische apparaten draagt bij aan de circulaire economie. Dagelijks halen we gemiddeld 800 gebruikte witgoedapparaten uit de markt, wat neerkomt op ongeveer 14 miljoen kilo per jaar. Stichting Open stelt samen met onze partners, veelal producenten en importeurs, ons in staat om apparaten op te halen bij winkeliers en retailers, en biedt zelfs de optie voor Premium Pickup, waarbij consumenten extra apparaten kunnen inleveren ten behoeve van recycling.

Innovatie en duurzaamheid in transport en logistiek

Bij Vonk en Co is innovatie een voortdurende inspanning in onze transport- en logistieke activiteiten. Onze duurzaamheidsinspanningen omvatten onder andere:

  • Fleet vernieuwing: We investeren in voertuigen met de nieuwste milieuvriendelijke technologieën en hebben zonnepanelen geïnstalleerd op onze vrachtwagens om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.
  • Chauffeurstraining en -opleiding: Onze chauffeurs worden getraind in milieubewust rijden en het minimaliseren van brandstofverbruik.
  • Energie-efficiëntie: We hebben geïnvesteerd in betere isolatie, LED-verlichting, verlichtingsplan, en zonnepanelen op onze magazijnen om energie-efficiëntie te bevorderen.
  • Samenwerking met klanten:We werken nauw samen met onze klanten om efficiënte transportoplossingen te plannen, waardoor we onze opdrachten op een duurzame manier kunnen uitvoeren.
  • Drop volume optimalisatie: We plannen en optimaliseren onze dropvolumes door nauwkeurige afspraken te maken met al onze opdrachtgevers, wat resulteert in minder onnodige ritten en een efficiëntere leveringsketen.

 

Onze weg naar een betere toekomst

Bij Vonk en Co geloven we dat duurzaamheid en innovatie de sleutel zijn tot een betere toekomst.

Contact opnemen
Coolblue

Partnerschap Coolblue en Vonk en Co

Elke dag rijden Vonk en Co vrachtwagens af en aan. Gemiddeld ontvangt Coolblue dagelijks tussen de zes en tien vrachtwagens. Vonk en Co levert zo’n 50% van de totale Coolblue witgoed planning. Emiel van Zelst loopt nu zeven jaar rond bij Coolblue en werkt al vanaf zijn start als planner samen met Vonk en Co. In 2015 was Coolblue nog lang zo groot niet, alle producten werden nog in één hal binnengebracht. Vonk en Co chauffeurs losten zelf de vrachtwagens en aansluitend werd er met de Coolblue werknemers een kopje koffie gedronken. Coolblue is inmiddels gegroeid van één hal naar acht grote hallen.
Lees verder

Onze merken