Coolblue en Vonk&Co

Ooit begonnen als studentenbedrijf. Nu is het Coolblue het meest klantgerichte bedrijf in Nederland. Sinds de oprichting in 1999 met één doel, mensen blij maken. Bij Coolblue is de cultuur het succes. Deze cultuur past uitstekend bij Vonk en Co. Er is altijd tijd voor een praatje en een bakkie koffie met de chauffeurs.

Elke dag rijden Vonk en Co vrachtwagens af en aan. Gemiddeld ontvangt Coolblue dagelijks tussen de zes en tien vrachtwagens. Vonk en Co levert zo’n 50% van de totale Coolblue witgoed planning. Emiel van Zelst loopt nu zeven jaar rond bij Coolblue en werkt al vanaf zijn start als planner samen met Vonk en Co. In 2015 was Coolblue nog lang zo groot niet, alle producten werden nog in één hal binnengebracht. Vonk en Co chauffeurs losten zelf de vrachtwagens en aansluitend werd er met de Coolblue werknemers een kopje koffie gedronken. Coolblue is inmiddels gegroeid van één hal naar acht grote hallen.

Emiel: “We hebben meerdere bestellocaties en afleveradressen. Het witgoed gaat naar een andere locatie dan voorheen, waardoor ik de chauffeurs niet meer zo vaak zie. De dagelijkse babbels met de Vonk chauffeurs mis ik wel, want echt alle chauffeurs hebben een positieve vibe. Iedereen komt vrolijk binnen en heeft er zin in. Echt een visitekaartje voor de organisatie. Met sommige chauffeurs had ik het ook over de privé situatie, we waren ‘kind aan huis’ bij elkaar.

In mijn huidige functie bereid ik de planning voor en als er problemen zijn met zendingen die geweigerd worden of juist niet geleverd kunnen worden, dan schakel ik met Jeroen de Vree van Vonk en Co. “ In de coronaperiode ontstond er razendsnel een schaarste in de markt op de producten en tegelijkertijd nam het online bestellen enorm toe. Vaak zat het magazijn enorm vol en was het een uitdaging om alle leveringen op tijd binnen te krijgen. Door de goede en transparante samenwerking met Vonk en Co verliep dat soepel.

Betrouwbaar

“Elke dag werk je met elkaar, dus natuurlijk gaat er ook weleens iets mis. Om een voorbeeld te noemen; Vonk is enorm betrouwbaar, maar toch wil het weleens gebeuren dat we een zending moeten weigeren door de leveringsvoorwaarden. Wij moeten dan heel strikt zijn, terwijl Vonk in de veronderstelling is dat het gewoon goed afgeleverd is. Dan pakken we de telefoon en voeren we een discussie over het geleverde werk. Het kan dan best even knallen, maar vervolgens lossen we het snel weer op samen. Ik zie Jeroen als een goede collega van me, we kennen elkaar goed en zijn allebei niet op ons mondje gevallen. Coolblue en Vonk en Co zijn vrienden van elkaar. Dat is onze kracht. Omdat je voor vrienden alleen het beste wilt. Omdat we het samen beter weten dan alleen. Omdat je tegen vrienden altijd de waarheid vertelt. En omdat het gewoon leuk is. Vriendschap ontstaat bij gelijkwaardigheid. We praten altijd eerlijk, direct en open.

De organisatie Coolblue is begonnen als vriendenclub en eigenlijk werken we nog steeds met elkaar als een vriendenclub. Zo werken we ook met onze leveranciers. Je leert elkaar echt kennen en kunt alles met elkaar bespreken. Ook bij Vonk en Co zien we aan alles dat het een hele hechte organisatie is. Iedereen is vriendelijk, er wordt veel voor het team georganiseerd en het totaalplaatje klopt gewoon. Het is een familiebedrijf, mensen werken er graag en iedereen kent elkaar goed. Dit past goed bij Coolblue, waar we ook als eén grote familie op elkaar bouwen.

“Samen werken we elke dag keihard om onze klanten blij te maken. Problemen oplossen, mensen helpen en de vliegende kiep zijn. En als dat dan eind van de dag weer is gelukt ga ik tevreden naar huis. Als ik m’n planning rond heb, de leveringen op tijd gepland heb en iedereen blij is, dan sluit ik áltijd mijn dag voldaan af. “