Vonk en Co bv nr. 68 in de Top 100 Logistieke dienstverleners 2022

Vonk en Co 09-01-23

Nr. 68 in de Top 100 Logistieke dienstverleners 2022, wat zijn we daar trots op! Een van de ‘best in class-bedrijven’ in onze categorie door de stijging van plaats 90 naar 68. Hoe doen we dat?

Ketenmanagement, duurzaam transport en warehousing
Iedere dag zijn we bezig om samen met onze opdrachtgevers én haar klanten een zo efficiënt mogelijke planning te maken, waarbij we de Co2 uitstoot per apparaat beperken en ons steentje bijdragen aan een groenere wereld. Om de onvoorspelbaarheid van Covid-19 op te vangen hebben wij veelvuldig contact met onze klanten omtrent warehouseruimte, waarbij we ook proberen zo duurzaam mogelijk in te kopen en flexibele afspraken te maken, om zodoende het risico op leegstand te minimaliseren. Een duurzame samenwerking met onze opdrachtgevers én haar klanten is wat ons betreft key om de Co2 uitstoot te beperken.

Door de prettige samenwerking met de container terminal (CTU) in Tiel, kunnen wij onze klanten naast transport en warehousing ook nog voorzien van duurzaam transport over water vanaf de fabriek tot aan Tiel. In veel gevallen komen containers vanaf China of Turkije per schip, via Rotterdam of andere haven bij de containerterminal in Tiel aan. Vanaf hier wordt de container met een terminal trekker naar één van onze warehouses gebracht voor op- of overslag.

Duurzame inzetbaarheid personeel
Naast het efficiënt gebruik van diesel, gas en elektra houden we ons ook bezig met de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. In ons familiebedrijf is er veel aandacht voor personeel, met name voor het opleiden van jongeren tot heftruck- en/of vrachtwagenchauffeur via een BBL opleiding. Ieder jaar behalen tussen de 5 en 10 jongeren hun rijbewijs en kunnen door hun ervaring als bijrijder direct zelfstandig aan de slag. De combinatie van laag verloop van personeel en het opleiden van nieuw personeel, zorgt voor een stabiele personele bezetting.

Digitalisering
Om de density van warehouses nog hoger te krijgen hebben we een WMS aangeschaft. In januari zijn we op onze locatie in Lienden livegegaan. De livegang in Tiel staat gepland op september 2022. Met de digitale vrachtbrief zijn we inmiddels voor de homedelivery al een jaar live, voor de distributie hopen eind 2022 klaar te zijn voor de overstap.

Meten is weten, daarom zijn we een partnership aangegaan met BigMile om onze data m.b.t. Co2 uitstoot te verzamelen en rapportages te kunnen maken om zo onze carbon footprint vast te stellen. Bij BigMile zijn er mogelijkheden om je klanten te koppelen en zodoende automatisch je Co2 uitstoot per klant te kunnen exporteren en communiceren, dit doen wij reeds met onze opdrachtgevers BSH. Mede door hulp van BigMile en de prettige samenwerking met BSH hebben wij onze 3e Lean and Green star kunnen halen.

Feitje
In 2021 leverden we in totaal zo’n 3,5 miljoen elektronische apparaten af bij retail, elektronica zaken en consumenten in Nederland en haalden we 14 miljoen kilo op aan gebruikte apparaten ten behoeve van recycling of hergebruik.

Interessante links
Top 100 Logistiek Dienstverleners 2022: innovatie als motor voor duurzame groei
Uitleg over de Top 100 samenstelling

Top 100 logistieke dienstverleners 2022 (i2oconsultancy.nl)
Een andere visie op de samenstelling van de Top 100; ‘de kleine ondernemingen zijn de echte winnaars’.
Spoiler; Vonk en Co op plaats Nr. 36 op basis van gelijke omvang

Bekijk hier de volledige poster van de top 100 dienstverlening.

Link gekopieërd!