‘Wij helpen bedrijven met de duurzaamheidstransitie’ (Van Dijk Groep)

Vonk en Co 15-04-24


Van Dijk Groep is twee generaties geleden begonnen als een kleine onderneming, een dorpsgarage in Harmelen. Inmiddels werken er meer dan 200 collega’s, verspreid over zeven locaties.

INTERVIEW GEORGE SEITZINGER, VAN DIJK GROEP
Met innovatieve oplossingen speelt Van Dijk in op de toekomst, gecombineerd met de ‘klassieke’ basisprincipes kameraadschap en loyaliteit. Algemeen Directeur George Seitzinger vertelt over de onderscheidende aanpak van het familiebedrijf in tijden van de energietransitie.

George: “Als je als transportbedrijf niet met de duurzaamheidstransitie bezig bent, dan ben je eigenlijk al te laat. Er komen steeds meer regels en wetten die ons verplichten om over de toekomst na te denken. Maar waar begin je? Welke kennis heb je nodig en wat zijn de do’s en dont’s?”


Met Fliqxability, één van de bedrijven binnen de Van Dijk Groep, helpt Van Dijk bedrijven met alle vraagstukken rondom de duurzaamheidstransitie. Ze adviseren vervoerders met een 6 stappen model. Eén van die stappen is het uitvoeren van een QuickScan. Vonk heeft geholpen met de optimalisering hiervan. Ze keken met een kritische blik naar de vragen in de scan. “Ze weten heel goed waar je als vervoerder écht aan moet denken bij het verduurzamen van een wagenpark.”

George: “Wat opvalt bij Vonk en Co is dat ze toekomstgerichte beslissingen met inzicht en geduld aanpakken. Ze zijn niet opportunistisch, ze weten precies wat er speelt en wegen belangen goed af. Het is duidelijk dat ze een goed doordachte strategie hebben en daar wijken ze niet vanaf. Dat overwegende karakter heeft Eef, maar dat heeft Stephan ook.”

“Ik herinner me het eerste gesprek met Stephan Vonk, zeker 15 jaar geleden. Het viel me op dat hij ondanks zijn toen jonge leeftijd heel serieus bezig was met de mensen die er werkten. Het gesprek ging niet zozeer over de verkoop of over het proces. Wat hij van ons wilde weten was hoe wij met onze mensen omgaan en wat we doen om goed voor het personeel te zorgen. Dat vind ik echt sterk, een bedrijf bestaat tenslotte niet alleen uit een proces, het bestaat uit de mensen die er werken

Link gekopieërd!