Ik ben helemaal op m’n plek

Vonk en Co 15-04-24

Het team op de nieuwe locatie in Lienden was zelfsturend. Ieder had zijn eigen verantwoordelijkheden en het dagelijks werk verliep prima. Er ontbrak door deze individuele aanpak een ‘we doen het samen’ gevoel.

INTERVIEW DYLAN ROOIJENDIJK

In mijn eerste periode als teamleider nam ik de tijd om één-op-één met iedereen te gaan zitten. Persoonlijk kennismaken en luisteren naar wat ze prettig vinden en vooral ook wat ze niet prettig vinden aan de huidige manier van werken. De onderwerpen waar ik iets in kon betekenen ben ik meteen achteraan gegaan. Omdat ik de mensen op het hoofdkantoor in Tiel goed ken, kon ik snel schakelen. Wat me ook opviel, ten opzichte van andere Vonk-locaties, was dat het team weinig contact met elkaar had naast de reguliere werkzaamheden. Inmiddels houden we regelmatig een barbecue op locatie of bij iemand thuis.


Ik ben bij Vonk begonnen via het uitzendbureau. Eerder werkte ik in een andere branche, maar de dynamiek van de logistieke branche blijkt veel beter bij mij te passen. Nu 3,5 jaar later heb ik mijn eigen ploeg en eigen tent. Tenminste, zo voelt het voor mij als leidinggevende van het nieuwe magazijn in Lienden. Als uitzendkracht in het magazijn merkte ik al vrijwel direct dat ik graag wilde blijven bij deze organisatie. Ik heb mijn ambities kenbaar gemaakt en ik mocht mijn kwaliteiten laten zien. Voordat ik deze locatie zelfstandig kon gaan aansturen heb ik eerst op de locatie Het Eek met vier andere collega’s een teamleider functie op me mogen nemen. De verantwoordelijkheid dragen over een eigen locatie zit in mij. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en ben echt dankbaar dat ik mijn persoonlijke ambitie mag realiseren binnen dit familiebedrijf. Ze kijken bij Vonk goed naar wat je kan en gaan niet alleen uit van je CV.

Rijden is een roeping

Het is vrijdagmiddag 14.00 uur.
De chauffeurs zijn terug op het honk, het team verzameld zich buiten op de picknickbanken. Even lekker een bakkie doen, weekendplannen horen of gewoon een geintje heen en weer. De chauffeurs vertellen honderduit over hun ritten en helpen elkaar als er nog iets moet gebeuren. Al snel blijkt dat ze één ding gemeen hebben; het rijden is met de paplepel ingegoten. Als kind wisten ze al heel zeker wat ze later wilden worden. Vrachtwagenchauffeur natuurlijk, net zoals pa, een grote broer, oom of tante.

Ik werk of studeer bij Vonk en Co

Link gekopieërd!